young stedelijk

Platform voor inspiratie, ontmoeting en verdieping

Young Stedelijk geeft jonge cultuurliefhebbers (25-40) de kans meer te leren over moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Daarbij is YS een ontmoetingsplaats voor een mix van in kunst geïnteresseerde jongeren met verschillende professionele achtergronden.

Leren over hedendaagse en moderne kunst

We organiseren zo’n acht exclusieve YS-evenementen per jaar, waarin je meer leert over moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Elk jaar staat een ander thema centraal. Hierdoor wordt YS ook wel beschouwd als ‘een korte cursus moderne en hedendaagse kunst in de praktijk’. De evenementen variëren van lezingen en private views in het museum tot het bezoeken van kunstbeurzen, galeries, veilinghuizen, ateliers van kunstenaars en andere culturele instellingen.

Jouw bijdrage

Het YS-lidmaatschap bedraagt minimaal € 300,- per jaar. Middels je contributie draag je bij aan speciale projecten van het Stedelijk Museum. Elk jaar maken we een kunstwerk bekend dat dankzij Young Stedelijk kan worden aangekocht. Je kunt het Stedelijk ook met een hoger bedrag steunen. De privileges blijven dan onveranderd.

Jaarlijkse Privileges

  • Acht exclusieve Young Stedelijk evenementen per jaar. Kijk onderaan de pagina voor het Young Stedelijk jaarprogramma eerste helft 2017.
  • Bezoek aan een nationale kunstbeurs
  • Kaarten voor een nationale en een internationale kunstbeurs (om op eigen gelegenheid te gaan)
  • Internationale Art Pass voor gratis toegang tot internationale musea voor moderne en hedendaagse kunst, waaronder alle Guggenheim-musea, Tate Britain en Tate Modern en Fondation Beyeler
  • Persoonlijke YS-pas voor gratis toegang tot het museum voor jezelf en een introducé(e)
  • Uitnodigingen voor minimaal twee openingen in het museum

WORD Young Stedelijk LID   geef young stedelijk cadeau

Organisatie

Young Stedelijk wordt aangestuurd door Fleur Schoonhoven van het Stedelijk Museum en zes comitéleden. Daarnaast telt YS dertig ambassadeurs die het initiatief ondersteunen. Lees hier wie het comité en de ambassadeurs zijn.

Vragen? Stuur een mailtje naar f.schoonhoven@stedelijk.nl

Kunstenaarstarief

Ben je kunstenaar en wil je lid worden van Young Stedelijk? Mail dan naar vrienden@stedelijk.nl voor informatie over het kunstenaarstarief. 

Geefwet

Bij gebruik van de Geefwet wordt Young Stedelijk nog aantrekkelijker; een deel van jouw gift is namelijk fiscaal aftrekbaar bij een periodieke schenking.

Volg Young Stedelijk op Facebook

________________________________________________________________

Young Stedelijk Jaarprogramma - 1ste helft 2017

Opening Seth Price – Social Synthetic | 13 april
Opening van de eerste overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Seth Price.

Art Brussels & Independent, tickets only | 21 - 23 april
We bieden kaarten aan YS-leden die op eigen gelegenheid kunstbeurzen Art Brussels en Indepentent Brussels willen bezoeken. 

Meet the members | The Hoxton | 29 april | 16.00-18.00
Exclusief YS-event
Na het succes van de eerste live editie; een nieuwe Meet the members, waarin YS-leden in een PechaKucha presentatie vertellen over hun werk en wat hen inspireert. 

Bevrijdingsdiner | 4 mei
Exclusief YS-event
Ook dit jaar staan we stil bij de Nationale Herdenking en dineren we samen met andere culturele jongerenclubs. 

Schilderen met Favela Painting | 27 aug
Exclusief YS-event
Na de sloppenwijken van Rio, Curaçao en Haïti werkt Favela Painting aan de voormalige Bijlmer Bajes in Amsterdam, in gebruik als AZC. Met de artistieke bijdragen van vluchtelingen toveren zij dit stukje troosteloos Amsterdam om in een kunstwerk. Dit is jouw kans om mee te schilderen! Favela Painting Foundation werd opgericht door kunstenaars Jeroen Koolhaas en  Dre Urhahn. 

Young Stedelijk Zomerfeest | datum volgt
Exclusief YS-event
Hét feest van het jaar, waarin we het kunstwerk presenteren dat we met dank aan de bijdragen van YS-leden in 2017 hebben kunnen aankopen.

geweest

Opening Ed van der Elsken – De verliefde camera | 2 feb
Opening van het meest omvangrijke overzicht in 25 jaar van de Nederlandse fotograaf en filmer Ed van der Elsken (1925-1990).

Art Rotterdam | 10 - 11 feb
Exclusief YS-event
Op vrijdag en zaterdag ontdekken we  kunstzinnig Rotterdam tijdens Art Rotterdam. We bezoeken onder andere research en design studio OMA, exhibition space A Tale of a Tub, Atelier Van Lieshout en natuurlijk de hedendaagse kunstbeurs Art Rotterdam.