online platform

Het online platform global.stedelijk.nl maakt onderdeel uit van Global Collaborations. Dit platform is zowel een archief als de plek voor nieuws rondom Global Collaborations. Het brengt alle publicaties en gerelateerde artikelen van het programma samen. Daarnaast bevat het een blog met verslagen van actuele tentoonstellingen, symposia en andere activiteiten.

Sinds november 2013 wordt hier om de twee weken originele content gepubliceerd over activiteiten in het Global Collaborations programma, zoals een review van de tentoonstelling Made in Commons of verslagen van het symposium Collecting Geographies. Maar het online platform publiceert ook achtergrond informatie bij verschillende programma onderdelen, zoals een impressie van de kunstscene in Yogyakarta als achtergrond bij de tentoonstelling Made in Commons, een interview met artist-in-residence Bernard Akoj-Jackson, een impressie van de kunstscene in Beirut vooruitlopend op de tenstoonstelling in SMBA in september 2014, en besprekingen van boeken over onderwerpen die nauw samenhangen met de thema’s uit het GC programma.

redactie en auteurs

Deze selectie wordt de komende maanden uitgebreid met essays van internationale schrijvers, interviews met kunstenaars en zogenaamde ‘position papers’, waarin professionals uit het veld hun visie delen over global art en het museum in de 21ste eeuw. Het online platform valt onder redactie van Christel Vesters

Alle publicaties verschijnen in twee talen: Nederlands en Engels. Voor de teksten werkt de editor samen met een poule van jonge en geroutineerde schrijvers, binnen en buiten het museum. Global Collaborations wil deze samenwerking met schrijvers van buiten het museum graag verder uitbreiden om zo het blikveld zo breed mogelijk te houden.

Thematische tags

Alle content die online wordt gepubliceerd, is voorzien van een thematische tag. Hierdoor kunnen artikelen over soortgelijke onderwerpen inhoudelijk aan elkaar gelinkt worden en door de gebruikers gemakkelijker worden gevonden. Hiermee ontstaat er naar verloop van tijd een goed toegankelijk archief van informatie en documentatie over Global Collaborations.