extra service en voorwaarden

Het Stedelijk werkt op maat. Educatiemedewerkers denken graag mee bij het voorbereiden en plannen van een bezoek. Bij elk programma is differentiatie mogelijk voor niveau’s, leeftijden en speciaal onderwijs. Klassen worden opgedeeld in groepen van maximaal 15 leerlingen (VMBO 13 leerlingen). Voor speciaal onderwijs bepalen wij de groepsgrootte graag in overleg.

BOEKEN EN DIRECT CONTACT

educatie@stedelijk.nl, 020 – 573 27 41 (di–vr, 9.00–17.00 uur).

VOORWAARDEN ONDERWIJSAANBOD

Per 15 leerlingen (VMBO 13 leerlingen) is minimaal 1 begeleider vanuit school nodig. Reserveer onderwijsprogramma’s minimaal twee weken van te voren.

Speciaal onderwijs
We bieden geen aparte programma's voor het speciaal onderwijs. Graag bespreken we met u welke programma's het beste aansluiten op uw wensen. Ook de maximale groepsgrootte bepalen we graag in overleg.

GRATIS VERVOER

Het Stedelijk biedt basisscholen diverse mogelijkheden om gratis met de bus het museum te bezoeken. 

ANNULEREN

Annuleren of wijzigen kan tot uiterlijk 10 werkdagen van tevoren. Annuleert of wijzigt u de reservering later, dan wordt het verschuldigde bedrag in rekening gebracht. 

VERTRAGING

Bel bij vertraging 020-5732741. Wegens het grote aantal rondleidingen en groepsbezoeken kunnen we helaas niet flexibel omgaan met de starttijd van een programma of rondleiding. Probeer daarom op tijd te zijn.

SERVICE: DOCENTENPAS

Met een Docentenpas van het Stedelijk Museum bezoeken docenten het museum gratis, ter inspiratie of voorbereiding. Meer informatie via educatie@stedelijk.nl

VOORBEREIDING

Neem de huisregels van het museum vooraf door met uw leerlingen/studenten om het bezoek goed te laten verlopen.
Voortgezet onderwijs: docenten kunnen één voorbereidingsexemplaar bestellen van de Eerste hulp bij serie. Eerste hulp bij sculptuur is ook in het Engels beschikbaar. Bekijk hier de collectie online of lees persberichten.

  • ARTtube en What the Art?!

ARTtube, het online videokanaal van musea uit Nederland en België bevat bijzondere video’s met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers. De musea bieden een kijkje achter de schermen bij de opbouw van tentoonstellingen of de restauratie van kunstwerken en laten hun curatoren en conservatoren aan het woord. Ook zijn op ARTtube veel video’s te vinden die aansluiten bij onderwerpen en begrippen uit de examenstof.
De serie What the Art?!, gemaakt door Blikopeners, biedt passend lesmateriaal voor de beeldende vakken, waarin de kunstenaar de leerlingen zelf een opdracht geeft.

www.arttube.com en What The Art?

  • Teach the Teacher

Regelmatig organiseert het museum studiemiddagen voor docenten. Hoe kijk ik met mijn leerlingen naar moderne en hedendaagse kunst en met welke vragen stimuleer ik ze tot verdieping? Meld je aan voor de onderwijsnieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn.