voor docenten

Het Stedelijk draagt bij aan de vernieuwing van het kunstonderwijs. Vind inspiratie tijdens nascholingen en docentenmiddagen. 

 

Tijdlijn Kunststromingen
Van Zero tot Fluxus en van Pop Art tot postmodernisme: hoe zat het ook al weer met al die kunststromingen? Met de Stedelijk tijdlijn weet je het precies. Niet ontvangen? Vraag de tijdlijn dan nu aan via educatie@stedelijk.nl en vermeld hierbij het postadres. Hang 'em op in de klas! 

Download digitale tijdlijn

 

 

 

Docentenpas
Doe inspiratie op in het Stedelijk. Docenten bezoeken het hele jaar gratis alle tentoonstellingen. Vraag de pas aan door een mail te sturen naar educatie@stedelijk.nl. Vermeld je naam, naam van de school, telefoonnummer, functie en het onderwijsniveau waaraan je lesgeeft.
 

 

 

Nascholingscursus
Het Stedelijk Museum en het collectief neueWelle bieden voor het derde jaar op rij een driedaagse nascholingscursus aan, gericht op actueel kunsteducatief ontwerp. 

Meer info


 

 

 

Studiedagen docenten
Leraren vinden verdieping tijdens de studiedagen van het Stedelijk Museum, Van Gogh Museum en Rijksmuseum. Op 8 november is er een voor leraren uit het PO met als thema: kunst door het hele curriculum. Voor leraren uit het VO is op de studiedag van 9 november het thema: Kunstlessen ontwerpen vanuit een actueel thema.

Meer info.