wat doen ze

Blikopeners geven rondleidingen, advies en hun kritische mening over verschillende onderdelen van het museum. Ook organiseren zij activiteiten voor leeftijdsgenoten. Kortom: zij hebben de leukste bijbaan van Nederland!

Open 'blik' en een open mind

In september 2016 startte de achtste groep Blikopeners. Blikopeners hebben letterlijk een open 'blik' en een open mind voor kunst, vormgeving en het museum. Zij openen 'blikken' van anderen en gebruiken daarvoor hun persoonlijke ervaring en kennis. Zij zorgen voor uitwisseling over kunst tussen jongeren en musea. Door Blikopeners krijgen jongeren meer vertrouwen om kunst te interpreteren en het vormen van een eigen mening over kunst. Sinds 2008 zijn de Blikopeners werkzaam in het Stedelijk Museum. Elk jaar start een nieuwe groep. 

Evenementen & workshops

Blikopeners organiseren samen met kunstenaars workshops voor jongeren. Ben je tussen de 12 en 20 jaar en maak je graag kunst? Wil je kunstenaars en vormgevers ontmoeten?
Kijk voor aankomende workshops en andere dingen die de Blikopeners organiseren op hun Facebook-pagina of hun website www.blikopeners.amsterdam.

what the art?!

Blikopeners op TV! Onder professionele begeleiding van de AVRO maken Blikopeners de serie What The Art?! Ze doen zelf redactie, regie en presentatie en brengen zo vol enthousiasme hedendaagse kunst onder de aandacht. Elke aflevering bezoeken Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier. Per keer is passend lesmateriaal ontwikkeld voor de beeldende vakken, waarin de kunstenaar de leerlingen zelf een opdracht geeft. 

Summer School

Ben jij tussen de 15 en 19 jaar oud, woon je in Amsterdam en wil jij alles weten van Keith Haring? Geef je dan op voor de Summerschool!

Het Stedelijk biedt een week lang dagelijks een programma rondom het werk van Keith Haring. Dompel je onder in streetart, ontmoet kunstenaars en ga natuurlijk ook zelf aan de slag! Meer info.

Facebook en Twitter

Volg Blikopeners op Facebook, Twitter en Instagram:
www.facebook.com/blikopeners
www.twitter.com/blikopeners
http://instagram.com/blikopeners

Hoofdbegunstiger Blikopeners:

Sponsor Blikopeners:

Samenwerkingspartner: