performance

jennifer tee
9 okt 2011

Performance Jennifer Tee in samenwerking met choreograaf Jack Gallagher op en rond Tee's Crystalline Floor Pieces (2010) en Covert Entwined Heart (2004-2010, Museum De Paviljoens © Jordi Huisman
Performance Jennifer Tee in samenwerking met choreograaf Jack Gallagher op en rond Tee's Crystalline Floor Pieces (2010) en Covert Entwined Heart (2004-2010, Museum De Paviljoens © Jordi Huisman

Tijden: let op, deze performance vindt tweemaal plaats: 13.30 en 14.30 uur. (Oorspronkelijk was deze performance op 22 september geprogrammeerd)
Locatie: Stedelijk Museum, 1e etage, zaal 1.29
Toegang: gratis met geldig entreebewijs voor het museum
Reservering: verplicht (vergeet niet te vermelden op welke tijd u wilt komen!)

Voortvloeiend uit haar performance voor De Paviljoens (Almere) in 2010, presenteert Jennifer Tee – in samenwerking met het Stedelijk Museum – haar nieuwste performance Gridding Sentences. Deze performance wordt tweemaal uitgevoerd op zondag 9 oktober 2011. 

Gridding Sentences is ontwikkeld voor de specifieke museale context van het Stedelijk en zit tussen choreografie, dans en performance in. In haar werk verkent Tee het artistieke potentieel van performances, events en ceremonies, met haar eigen ervaring van de wereld als uitgangspunt. Het centrale object in deze performance is een zeshoekige vloer: een kleed van handgeverfde wol met een spectaculair V-vormig lijnpatroon. Het patroon draagt bij aan een meditatieve atmosfeer en het kleed is zowel centraal podium van de performance als autonome sculptuur. Tee voert de performance uit samen met een viertal dansers. Een complexe choreografie, die bestaat uit een serie poses en bewegingen rondom de vloervorm, creërt een ruimte die fysiek en mentaal tastbaar wordt – tussen het primitieve, ritualistische en het meditatieve in. 

Jennifer Tee (1973) woont en werkt in Amsterdam. Haar werk is over de hele wereld tentoongesteld, onder andere op de 2004 Sao Paulo Biennale in Brazilie, in 2006 op de Gwanju Biennale in Korea, de Shanghai Expo 2010, en een solotentoonstelling in Eastside Projects, Birmingham, UK in 2010. Tee was in 2000-2001 deelnemer aan de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten. 

Gridding Sentences is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds BKVB. 

Dansers:
Marjolein Vogels
Eilit Marom 
Miri Lee
Evelyne Rossi

Choreografie in samenwering met:
Jack Gallagher