events

unseen photo fair
18 sep - 21 sep 2014

Van 18 t/m 21 september vindt de derde editie van Unseen Photo Fair plaats. Het Stedelijk is aanwezig op het festival met On the Move - verhalen in hedendaagse fotografie en grafische vormgeving.

Uit de serie: 'A durian growing a swinging sponge on a fractal evening', 2014 © Lorenzo Vitturi
Uit de serie: 'A durian growing a swinging sponge on a fractal evening', 2014 © Lorenzo Vitturi

Ook tijdens de derde editie van Unseen viert het Amsterdamse internationale fotografiefestival fotografie weer in al zijn vormen. Er is een uitgebreid aanvullend programma met (panel) discussies, lezingen, talks en bijzondere aandacht voor hedendaagse Japanse fotografie. 
Unseen vindt plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. 

Bekijk het volledige programma van UNSEEN.
Tickets zijn online te koop.

On the Move

Tijdens de Unseen Photo Fair toont het Stedelijk een van de 28 projecten uit On the Move - verhalen in hedendaagse fotografie en grafische vormgeving. In een grote container wordt een diashow met Amsterdamse straatfotografie, een project van fotograaf Theo Niekus, getoond. Dit in combinatie met affiches van Kummer & Herrman. Meer informatie over het project van Theo Niekus vind je hier.

On the Move brengt drukwerk, boeken, video's en installaties bijelkaar met de nadruk op de interactie tussen grafische vormgeving en fotografisch werk.

Meer info over On the Move.