events

Sonic Acts Festival 2017
23 feb - 26 feb 2017

Sonic Acts organiseert een tweejaarlijks internationaal festival met de focus op ontwikkelingen in de kunst, muziek en wetenschap. De 17e editie vindt plaats van 23 tot en met 26 februari 2017 in Amsterdam. Met het thema The Noise of Being wordt onderzocht wat het betekent om mens te zijn in tijden van maatschappelijke onrust. 

Locatie
Verschillende ruimten in het museum
Toegang
€18 / €9* / Musemkaart €3 Kortingsprijs geldt voor studenten, CJP pashouders.
Reserveren

Single tickets Passe partout

Tickets voor het event zijn ook verkrijgbaar aan de kassa van het museum op de avond zelf.

Het festival bestaat uit een tentoonstelling, conferentie, performances, filmprogramma, workshops, masterclasses en clubavonden in Paradiso, Stedelijk Museum, Muziekgebouw aan 't IJ, Bimhuis, de Brakke Grond, OT301 en Arti et Amicitiae.

Het blokkenschema van het festival vind je hier

THEMA VAN HET FESTIVAL

Hackers, kunstenaars, ziektes, natuurrampen, beurscrashes en corrupte politici trakteren ons dagelijks op een flinke dosis ruis. En terwijl verwarring, irrationaliteit en onzekerheid onze communicatiekanalen domineren, wordt het leven zelf steeds meer aan banden gelegd: wereldwijde netwerken van computers en anonieme algoritmes observeren, analyseren en reguleren een steeds groter deel van ons leven en proberen vat te krijgen op de natuurlijke vloeibaarheid en irrationele essentie van het bestaan. Tijdens The Noise of Being nodigt Sonic Acts kunstenaars, wetenschappers en bezoekers uit de balans op te maken. Hoe staat het ervoor met de mens, hoeveel ruimte is er voor de ruis van het bestaan en wat betekent het om mens te zijn in de huidige tijd?

EXPOSITIE

Voorafgaand aan het festival organiseert Sonic Acts een tentoonstelling in Arti et Amicitiae van 1 t/m 26 februari. Met kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, waaronder Joey Holder, Justin Bennett, Pinar Yoldas en Zach Blas. In het Muziekgebouw presenteert Jana Winderen haar nieuwe geluidsinstallatie Spring Bloom in the Marginal Ice Zone, met unieke opnames van de Noordpool. 

Programma Sonic Acts X Stedelijk

24 feb  Sonic Acts: The Mini Sound Series and other performances 
25-26 feb  Sonic Acts: The Maryanne Amacher Archive
26 feb  Sonic Acts X Stedelijk at De Brakke Grond: Luke Fowler


Meer informatie over het festival en tickets: sonicacts.com