events

sonic acts academy weekend
27 feb - 28 feb 2016

Een weekend lang geluidswerken van Dick RaaijmakersLa Monte Young, Terry Riley en Maryanne Amacher in het museum.

Locatie
Verschillende plekken in het museum
Voertaal
Engels
Reserveren

Sonic Acts ticket of entreebewijs Stedelijk Museum (t/m 18 jaar gratis)

Het Stedelijk Museum viert de vierde samenwerking met Sonic Acts met een weekend met geluidswerken van Dick Raaijmakers, La Monte Young, Terry Riley en Maryanne Amacher.  Samen met Sonic Acts -een festival dat workshops, lezingen en performances op de grensgebieden van beeldende kunst, muziek en wetenschap organiseert- presenteert het museum geluidswerken uit de collectie  in combinatie met fragmenten uit het Amarcher archief uit New York, dat onlangs voor onderzoeksdoeleinden opengesteld is.  

MEER OVER DE KUNSTENAARS

Locatie: voor het auditorium
Installatie van Dick Raaijmakers, collectie Stedelijk Museum

Dick Raaijmakers (1930-2013) was een pionier in de elektronische muziek. In de vroege jaren '70 ontwikkelde hij drie luidspreker-installaties genaamd Ideophone I, II en III.

Locatie: zaal 0.17
Sound station met werk van twee kunstenaars, collectie Stedelijk Museum

La Monte Young is een Amerikaans avant-garde kunstenaar wiens muziek anticipeert op Fluxus en het minimalisme. Zijn Drift Study (1968) verkent de vroege Moog synthesizer.

Terry Riley is a composer, piano/keyboard-performer and pioneer of minimal music on the US West Coast. His early music often incorporates tape loops and delays. (Room 0.17, listening station until Sunday.)

Locatie: Auditorium
Fragmenten uit het Maryanne Amacher archief, New York

Maryanne Amacher
(1938-2009) is een Amerikaanse componist, bekend om haar baanbrekende akoestische werk dat ontworpen werd met de intentie om inner ear-muziek te genereren.