events

Peer paper MAPS issue 4
28 apr 2017

Voor de lancering van het laatste nummer organiseert Peer Paper Platform een speurtocht langs verschillende locaties, die allen verbonden zijn met de inhoud van Peer Paper MAPS issue 4. 

Locatie
Stedelijk Museum Bibliotheek, leeszaal
Tijd
20.00 - 21.00 uur
Voertaal
Engels
Toegang
Gratis
Reserveren

Het is niet nodig om te reserveren.

Peer Paper Platform
Peer Paper Platform

Peer Paper is een tijdschrift voor zowel taal als beeldende kunst. Het maakproces, zowel visueel als textueel, staat centraal. Peer Paper Platform werkt voor elk nummer samen met kunstenaars die in het open atelier van Peer hebben gewerkt, maar ook met nieuwe makers. Het tijdschrift wordt in een kleine oplage, lokaal en duurzaam gedrukt. Peer Paper richt zich op kunstenaars en denkers, maar probeert ook een publiek te bereiken buiten de kunstwereld.

Voor de lancering van het laatste nummer organiseert Peer Paper Platform een speurtocht langs verschillende locaties, die allen verbonden zijn met de inhoud van Peer Paper MAPS issue 4. De eerste locatie bevindt zich ondergronds, in de bibliotheek van het Stedelijk Museum Amsterdam. Kunstenaar Marta Colpani zal hier een presentative geven over de kaart ‘Distance’, dat bij het tijdschrift verschijnt. De kaart werd gemaakt tijdens een workshop als onderdeel van haar residentie bij Peer Paper Platform in de zomer van 2016. Marta Colpani zal vertellen over haar onderzoeksproces, dat van start ging in de Stedelijk Museum bibliotheek.

Daarnaast worden een aantal schatten uit de tijdschriftencollectie van de Stedelijk Museum bibliotheek tevoorschijn gehaald.