events

Museumnacht - bad thoughts?
1 nov 2014

Het Stedelijk Museum is de Kerk van de Moderne Kunst. Iedereen heeft wel eens stoute, slechte of onreine gedachten. Ja, jij ook. Het Stedelijk daagt je uit om die tijdens de Museumnacht te delen. Via een biecht, tijdens een rondleiding of een workshop. Geen zorgen, alles blijft onder ons. Wij willen alle verhalen horen. En we oordelen niet.

Locatie
Stedelijk Museum Amsterdam
Tijd
19.00 - 2.00 uur
Reserveren

koop een kaartje

(On)gelovige Thomas 

Ongelovige Thomas (Thomas de Bres, acteur) is de Kunstpaus van onze Museumnacht. HIJ is overal. Met zijn scherpe tong en zijn heilige rust voelt hij je aan de tand over je smaak en geloof.  

Mood tours door de Blikopeners

Stedelijk Blikopeners en -medewerkers nemen je tijdens mood tours mee door de tentoonstellingen. Wat zijn hun slechte gedachten? En die van jou? Als rode draad door de tours lopen thema’s als schaamte, jaloezie en stiekeme verlangens.

Elk half uur, aanmelden bij de balie, entree Paulus Potterstraat

Workshop Biechten op Papier

Time to confess! Kruip aan de biechttafel en knip, plak en schrijf je eigen confession collage. Hoe slecht of fout ook, je kunt je diepste geheimen kwijt in deze workshop. Anoniem natuurlijk. Dat lucht op of niet? Alle resultaten zijn na afloop van de nacht te zien op de Biecht Tumblr van het Stedelijk.

Locatie: Entreehal  

Re: Paint (Workshop door blikopeners)

De Blikopeners – onze jonge ambassadeurs – nemen je mee in een wereld van engelen en duivels! Ervaar de bovennatuurlijke krachten van de witte muren van het Stedelijk. Daal af naar de onderwereld en zet jouw zonden en geheimen om in kunst!

Locatie: Entreehal en Studio A + B

CHEATERS

De indie-electro band de CHEATERS spelen tijdens de Museumnacht drie sets, inclusief een nieuw nummer special geschreven voor de Nacht genaamd Bad Thoughts. Samen met modeontwerpster Alexandra Frida maakten ze er nog een clip bij ook. Houd onze social media in de gaten voor een online preview!

GUILTY PLEASURES CAFÉ MET SILENT DISCO

Speciaal voor Museumnacht wordt het Zadelhoff Café omgetoverd tot de tempel van de guilty pleasures! Kom tot bezinning in een comfy zitzak en nip aan een dirty cocktail. Daarna kan je jouw Guilty Pleasure song aanvragen in the Silent Guilty- Disco.

Locatie: Zadelhoff Café
Prijs cocktails: € 5,-

N8 hap

Restaurant Stedelijk biedt vanaf 22.00 een lekkere N8-hap aan voor € 7,50. Je kunt kiezen uit hot chicks, indecent shrimps en sexy veggies. DJ Meneer Minnee draait plaatjes om de zonden van deze avond muzikaal door te laten klinken.

Locatie: Restaurant Stedelijk

Meer informatie over de Museumnacht: museumnachtamsterdam.nl