events

Museumnacht
5 nov - 6 nov 2016

‘Alles moet anders, alles moet in beweging’, riep kunstenaar Jean Tinguely. In die geest staat de Museumnacht in het Stedelijk in het kader van experiment, fantasie en toekomstdromen. Neem een duik naar de bodem van ‘de badkuip’ en ervaar licht, geluid, beweging en machinespektakel. Laat je inspireren door een nieuwe generatie vormgevers en droom hardop mee over een betere wereld.

Programma

 

Ousia

Geïnspireerd door het werk van kunstenaar Jean Tinguely veroveren Amsterdammers Heleen Blanken en Beesmunt Soundsystem de bodem van de badkuip. Dreigende geluiden, een verstild object en een schimmenspel in een apocalyptisch ogende lege ruimte. De tijd lijkt stil te staan. In de verte klinkt muziek. Een reis door de tunnel voert je naar het paradijs waar we dansen en feesten totdat we erbij neervallen. Tijd: 19.00 - 02.00 uur

 

Artfest: toekomst dromen

Hoe ga jij de wereld redden? Presentatoren Ernst-Jan Pfauth en Marian Cousijn van De Correspondent gaan in gesprek met kunstenaars uit de tentoonstelling Dream Out Loud over hun toekomstdromen en de manier waarop zij kunst en design inzetten om de wereld te verbeteren. Schuif aan bij deze live kunsttalkshow, begrijpelijk voor leken, verrassend voor kenners.

Gasten: Kunstenaars Jesse Howard en Agatha Haines, conservator Lennart Booij. Tijd: 20.00 - 21.00 uur. 

 

Sit

Het kunstenaarstrio We Make Carpets maakt geen tapijten. Tenminste, geen tapijten om overheen te lopen. In de tentoonstelling Dream Out Loud vind je drie van hun werken gemaakt van tonic stampers, cocktailprikkers en ijsparapluutjes. Werk mee aan de Pin Carpet in deze interactieve performance. Tijd: 21.15 - 01.30 uur

 

Tinguely's hoofdkwartier

Experimenteer, creëer, werk samen en breek af. De Blikopeners, jonge medewerkers van het Stedelijk, nodigen je uit in Tinguely’s Hoofdkwartier. Stap in de wereld van Jean Tinguely en zet de wereld in beweging.

 


Tour: Blikopeners Speedtours

Hoe zette Jean Tinguely zijn machines in beweging? Wat zijn de verhalen achter de kritische ontwerpen van Dream Out Loud? De Blikopeners nemen je in 30 minuten mee langs hoogtepunten uit de twee grote tentoonstellingen. Elke 30 minuten vertrekt er een Nederlandstalige tour (NL), start om 19.00 uur. English tours: 20:00, 21:00, 22:00, 23:00, 00:00 uur (ENG)

Rogier X Stedelijk

Nog steeds die Rogier X Stedelijk audiotour niet gedaan? Loop hem LIVE tijdens de Museumnacht, samen met Rogier de Reiger! Rogier geeft de tour die avond twee keer om 20.30 en 21.30 uur. Aanmelden bij de infobalie in zaal 0.1 op de avond zelf.
Meer info over Stedelijk X 

Tour: Stedelijk in Nederlandse Gebarentaal

De verhalen in het Stedelijk ontdek je het beste in je eigen taal. Rondleiders die zelf doof zijn geven daarom speedtours in Nederlandse Gebarentaal. Ontdek aan de hand van deze speedtour alles over het Stedelijk en haar collectie! Startpunt: informatiebalie begane grond oudbouw. Ja, ik wil me aanmelden voor de rondleiding in NGT in het Stedelijk!

 

Nachthap & Drinks

Van kunst krijg je trek. Ga naar restaurant Stedelijk voor de speciale Nachthap vanaf 20:30 uur. Dorst kun je overal stillen, met heerlijke cocktails bij de verschillende bars in het museum. tijd: 20.00 - 02.00 uur