events

Final Statement Re: Creating Europe
3 jun 2016

Kom naar de afsluitende avond van Re:Creating Europe. Tijdens deze avond komen kunstenaars, schrijvers, denkers, politici en het publiek samen in het Stedelijk Museum Amsterdam. Samen met sprekers als Tom Lanoye en Arnon Grunberg en de Nederlandse staatsecretaris van Cultuur Jet Bussemaker ontdekken Europa's cultuur als startpunt voor de ‘herschepping’ van Europa voor de komende jaren.

Locatie
Verschillende plekken in het museum
Tijd
19.30 - 23.00 uur
Voertaal
Engels
Toegang
8,50 (kortingsprijs, op vertoon van Stadspas, CJP pas, en studentenkaart ).10,- (normale prijs)
Reserveren
Uitverkocht

Na drie dagen van nieuwe ontmoetingen, debatten en inspirerende uitwisselingen, betekent deze afsluitende avond niet het einde maar een nieuw begin; een interdisciplinaire verbeelding van de Europese cultuur in het verleden, heden en de toekomst. Deze avond vormt het uitgangspunt voor het herscheppen van Europa in de toekomst.

Sprekers: Tom Lanoye, Arnon Grunberg, Jet Bussemaker, Martijn de Rijk, Propaganda by the People en vele anderen.

Directed by: Jaïr Stranders, Hanna Timmers, Martijn de Rijk, Rosa Asbreuk, Esther Gaarlandt, and others.

Over Re:Creating Europe

Op 1, 2 en 3 juni 2016, zal Amsterdam fungeren als de hoofdstad van de Europese kunst en cultuur. Kunstenaars en denkers uit heel Europe komen samen in Amsterdam voor Re:Creating Europe. Dit forum, een nieuw initiatief van DutchCulture en De Balie, richt zich op de kracht, impact en de waarde van kunst en cultuur en de toekomst van Europa. Performances, lezingen en debatten, tentoonstellingen en filmvertoningen zullen door heel Amsterdam plaatsvinden en te bezoeken zijn.

CREDITS

Dit programma is mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet en bijdrage van De Balie Amsterdam in het kader van het programma Re:Creating Europe, het eerste Forum on European Culture.

Meer info: www.cultureforum.eu