events

Close Reading Seth Siegelaub - Curatorial Attitudes
18 mrt 2016

Locatie
Tentoonstellingsruimte: beneden verdieping nieuwbouw
Tijd
16.00 - 17.00 uur
Voertaal
Engels
Reserveren

tickets
Stuur om de teksten voor deze close-reading te ontvangen een mail naar reservations@stedelijk.nl.

Siegelaub outside 44 East 52nd Street, a temporary space where he housed the exhibition, January 5-31, 1969. (Photo by Robert BarryMoMA)
Siegelaub outside 44 East 52nd Street, a temporary space where he housed the exhibition, January 5-31, 1969. (Photo by Robert BarryMoMA)

Het Stedelijk Museum organiseert leesgroepen, verdeeld over vier middagen, die gericht zijn op specifieke thema's uit de tentoonstelling Seth Siegelaub: Beyond Conceptual Art. Dit programma biedt reflectie op ideeën over conceptuele kunst, de samenwerking tussen kunstenaar en curator, en de sporen die deze in de kunstgeschiedenis en onze samenleving hebben achtergelaten. De programmatitels refereren aan belangrijke projecten van Siegelaub: How Is Art History Made, How To Read Donald Duck, Curatorial Attitudes, en Textiles. Vier specialisten helpen de deelnemers met het bestuderen en analyseren van deze onderwerpen, om ze gezamenlijk in een nieuw licht te plaatsen. 


De derde editie uit deze serie wordt geleid door Maxine Kopsa en behandelt de bijzondere, vaak humoristische houding die Seth Siegelaub had, zowel in zijn werk als tentoonstellingsmaker als in zijn privéleven.

MEER OVER DE SPREKER 

Maxine Kopsa is directeur van de kunstinstelling Kunstverein Amsterdam, die bekend staat om haar eigenzinnige programma. Recentelijk werkte Kopsa aan The Joke Book, een publicatie over Seth Siegelaub die dit jaar zal verschijnen. Het wordt een pocketboek dat een conversatie tussen Huan Hsu (The New Yorker) en Marja Bloem bevat en gaat over humor, de VS, en buitenlander zijn in Nederland. Kopsa werkt tevens als een redacteur voor Metropolis M, doceert aan de Werkplaats Typografie in Arnhem en aan het Sandberg Instituut Amsterdam, en leidt seminars aan HEAD, Genève.

OVER DE GESELECTEERDE TEKSTEN VOOR DE LEESGROEP

Om de geselecteerde materialen te ontvangen reserveert u via reservations@stedelijk.nl.

MEER CLOSE READINGS OVER SETH SIEGELAUB

Close Reading Seth Siegelaub: Textiles
Sprekers             Sara Martinetti (onderzoeker en curator)

Merel van Tilburg (kunsthistoricus, University of Geneva)

Datum                  1 april 2016, 16.00 – 17.00 uur
Taal                      Engels