events

Activiteiten in de Kerstvakantie
21 dec 2013 - 5 jan 2014

Elke dag iets te doen in de vakantie!

De hele kerstvakantie biedt het Stedelijk een afwisselend programma voor kinderen, families, jongeren en volwassenen. Voor jongeren is er de Blikopener Spot, waarin je onder meer mee kunt werken aan een interactieve animatiefilm. Vanaf 21 december is de toegang voor jongeren t/m 18 jaar bovendien voortaan gratis!

Dagelijks

film Monuments for Malevich (35 min.)

Naar aanleiding van de recente ontdekking van het graf van Malevich in Moskou reisden Robbie Schweiger (Stedelijk Museum) en filmmaker Jeroen van der Poel af naar Rusland en Wit-Rusland voor een unieke reportage. Monuments for Malevich is een film over hoe Russen en Wit-Russen zich inzetten voor het gedachtegoed van Kazimir Malevich. Wordt Malevich gewaardeerd als kunstenaar of vooral ingezet als ‘brand’ richting het Westen?
Locatie: Teijin Auditorium, hele dag inloop

Kazimir Familielab

Het Kazimir Familielab is iedere dag geopend voor kinderen en families. In het lab kunnen kinderen zelf grote suprematistische composities maken op magnetische wanden, postkaarten schetsen en video’s bekijken. Ook leuk: bekijk de tentoonstelling met het Kazimir Familiespoor.

 

 

 

 

 

Gratis kinderworkshops

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen elke zondag van 14.00 tot 15.45 uur meedoen aan een bijzondere workshop van kunstenaars en vormgevers, steeds met een ander thema.

22 december: Bewegende vierkanten en pratende driehoeken. Kunstenaar Noor Nuyten en schrijver Christine Bax brengen de werken van Malevich tot leven. 

29 december: met Lege ruimte laat kunstenaar Sema Bekirovic – door samen met de kinderen een performance te maken – zien dat kunst van alles kan zijn en dat je kunst overal kunt vinden.

5 januari: Een workshop met graffitikunstenaar Mick la Rock. Haar werk is nu te zien in de Paulina Olowska tentoonstelling.

Voor de workshops is aanmelden noodzakelijk.
Meer informatie en aanmelden

Your Line or Mine in de Blikopener Spot

De Blikopener Spot is vernieuwd! Op uitnodiging van de Blikopeners, jongeren met een bijbaan in het Stedelijk, leveren de ontwerpers van Moniker de basis van een kunstwerk waaraan iedereen kan meedoen: de drie animatiefilms Your Line Or Mine. De ‘film’ bestaat nu nog uit punten en lijnen. Jij maakt een tekening op wit papier en scant die in. Het resultaat is direct zichtbaar. Samen met de tekeningen van andere bezoekers ontstaan verhalen in de film. De mooiste tekeningen komen op de ‘wall of fame’.

Gratis rondleidingen


Tijdens de Malevich familierondleiding beleef je deze unieke tentoonstelling met elkaar, onder begeleiding van een museumdocent.
Tijd: Iedere dag (behalve 25 december en 1 januari) van 11.30 tot 13.00 uur.
Verder geven de Blikopeners om de week op donderdagavond om 19.30 uur een rondleiding voor leeftijdsgenoten en zijn er verschillende instaprondleidingen en Walk & Talks.

Meer informatie en aanmelden

Stedelijk video's over kunst kijken op ARTtube

Voor de kerstvakantie staan nieuwe videoproducties online. In Perspectieven op Malevich vertellen verschillende Malevich liefhebbers over hun favoriete werk. Met onder meer Filemon Wesselink (presentator), Mels Crouwel (architect), Sergei Menshov (beveiliger Stedelijk) en Jeroen Henneman (kunstenaar). In een andere video zien we de reacties van kinderen op het werk van Malevich.

Malevich met Museumkaart? Haal een gratis tasje op!

Malevich-liefhebbers met een Museumkaart kunnen in het Stedelijk een hippe linnen Malevich tas ter waarde van € 5 cadeau krijgen. Op vertoon van entreebewijs en Museumkaart krijgt de bezoeker een tas in de Museumwinkel, zolang de voorraad strekt.

Jongeren t/m 18 jaar gratis

Het Stedelijk Museum is vanaf zaterdag 21 december 2013 voortaan gratis voor jongeren t/m 18 jaar. Het museum vindt het bereiken van een jonge doelgroep belangrijk en wil de drempel hiermee verlagen