events

Opening Seth Price - Social Synthetic
13 apr 2017

Op donderdag 13 april opent de tentoonstelling 'Seth Price - Social Synthetic'. En jij kunt daarbij zijn!

Tijd
21.00 - 22.45 uur
Toegang
Vrij toegankelijk
Reserveren

Meld je aan via Facebook.

Different Kinds of Art (detail), 2004, photography: Ron Amstutz
Different Kinds of Art (detail), 2004, photography: Ron Amstutz

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert de eerste overzichts-tentoonstelling wereldwijd van de Amerikaanse kunstenaar Seth Price (1973, Palestina). Seth Price neemt een unieke plaats in binnen de hedendaagse kunst. Hij beperkt zich niet tot één medium of stijl, maar verkent herhaaldelijk nieuwe terreinen. De vernieuwingen in zijn werk hebben een enorme invloed op zowel zijn eigen generatie als een jongere generatie kunstenaars, mede door zijn benadering van digitale manipulatie en technologische transformatie.

 

PROGRAMMA

TENTOONSTELLING

De tentoonstelling bestaat uit meer dan 140 werken uit de periode 2000-2017 met onder meer sculpturen, film & video, fotografie, mode, website ontwerpen, tekeningen, schilderijen en muziek. Seth Price geeft een onomwonden beeld van het hedendaagse, van media doortrokken westerse leven waarbij hij schoonheid en elegantie naast lelijkheid en banaliteit plaatst.

Meer informatie

MEER OVER THE PERFORMANCE PREVIEW VERSIE

Tijdens de opening presenteert het Stedelijk Museum Amsterdam met trots een Preview-versie van How to DISappear in America: The Musical, een performance naar het gelijknamige boek van kunstenaar Seth Price, van de hand van Ei Arakawa in samenwerking met schrijver Dan Poston en componist en kunstenaar Stefan Tcherepnin.

In een setting die doet denken aan een New-Yorks theater of een informele video-lounge waar kunstenaars en gasten elkaar treffen, biedt de preview-versie de gelegenheid tot een samenkomst buiten de tentoonstelling. De installatie functioneert als een alternatieve plek om iets te drinken en alle informatie te verwerken die vaak onlosmakelijk verbonden is met Seth Price.

De performance ging in 2016 in première in Reena Spauling Fine Art in New York en werd datzelfde jaar uitgevoerd op de Biënnale van Berlijn. De musical zal voor het eerst in zijn geheel worden uitgevoerd in het Stedelijk Museum Amsterdam op vrijdag 14 april (uitverkocht), en nog eens op zaterdag 15 april (laatste tickets beschikbaar online).

Preview tijden: 21.05 u, 21.45 u, 22.10u

Meer info en tickets